Esther van Aalst en Anna van Gelderen starten als dementieconsulent 

Dementieconsulenten  Esther van Aalst (links) en Anna van Gelderen (rechts)

Op 1 december is Esther van Aalst gestart en vanaf 3 januari start Anna van Gelderen, beiden als dementieconsulente. Esther en Anna stellen zichzelf voor.

Esther is gediplomeerd HBO verpleegkundige en heeft altijd een passie gehad voor de ouderenzorg en de eerste lijnszorg.

Esther: “De afgelopen drie jaar heb ik als (regie)verpleegkundige gewerkt in het ziekenhuis op de cardiologie en neurologie afdeling. Daarvoor heb ik als wijkverpleegkundige in Vlissingen gewerkt. Daardoor ben ik breed georiënteerd, maar is de sociale kaart van gemeente West-Betuwe nog relatief nieuw. Ik ben nu twee weken aan de slag en weet ik zeker dat ik de juiste stap heb gemaakt. 

Ik heb erg veel zin om mij in te zetten om mensen met dementie en hun naaste zo goed mogelijk te kunnen ondersteunen en begeleiden. Mijn doel is om zoveel mogelijk mensen te ondersteunen om op een zo waardig mogelijke manier oud te laten worden en een zo lang mogelijk veilig thuis te bieden.”

Anna van Gelderen vertelt: “Na de opleiding HBO-Verpleegkunde ben ik in het ziekenhuis op een verpleegafdeling cardiologie gaan werken. Omdat het coördineren van zorg iets is wat mij altijd heeft aangesproken, ben ik bijna vijf jaar geleden als wijkverpleegkundige in regio Tiel aan de slag gegaan.

Het werken met mensen met dementie vind ik een mooie uitdaging. Ik vind het heel interessant om te zien op welke manieren deze ziekte zich kan uiten. Daarnaast geeft het mij voldoening om een vertrouwensband met de cliënt en zijn naasten op te bouwen. In samenwerking met andere disciplines wil ik de zorg inzetten waar de cliënt zich prettig bij voelt. Ik zie het als een heel mooie taak om de spil in het netwerk van de cliënt te zijn en om mede te zorgen dat zijn/haar leven zo optimaal mogelijk is ingericht. Ik heb er veel zin in, wellicht tot snel!” 

Vragen aan Anna of Esther? Binnenkort staan op deze website de contactgegevens van Esther en Anna.