Nieuws van Netwerk Dementie Rivierenland

Nieuwe locatie Odensehuis Culemborg voelt als vakantie volgens deelnemers

Feestelijke opening van het Odensehuis in Culemborg.

 Het Odensehuis Culemborg heeft een eind mei een nieuwe locatie betrokken in Bolderburen te Culemborg. Een prachtige, bruisende plek waar een natuurspeeltuin, de molen Johanna en Buurtcentrum Bolderburen ook deel van uit maken.  

‘We zijn heel blij met ons nieuwe huis’ vertelt Renée Lankwarden, coördinator en initiatiefnemer van het Odensehuis. ‘We beschikken over een grote woonkeuken, een gezellige zit- en activiteitenruimte met atelierhoek, een schaduwrijke veranda en een gemeenschappelijk terras. Vooral de uitnodigende buitenruimte is echt een aanwinst: we gaan aan de slag in de moestuin samen met vrijwilligers van het buurtcentrum en er is volop gelegenheid voor kleine en grote wandelingen in de directe omgeving. Het is niet voor niets dat onze activiteiten deze zomer in het teken staan van buiten en bewegen: ‘Fit de zomer door’!

Op 23 juni heeft burgemeester Gerdo van Grootheest, samen met deelnemers, boompjes en vrolijke zomerbloeiers geplant bij de entree en daarmee de nieuwe locatie officieel geopend. Het was een bescheiden maar feestelijke bijeenkomst, waarbij ook gevierd werd dat we zo langzamerhand een aantal corona-beperkingen achter ons kunnen laten. De burgemeester benadrukte de kracht van burgerinitiatieven zoals het Odensehuis, waarmee Culemborgers laten zien zelf zaken aan te pakken die zij belangrijk vinden. Het Odensehuis laat zien dat mensen met geheugenklachten of beginnende dementie er gewoon bij horen en is inmiddels niet meer weg te denken uit de Culemborgse samenleving zei hij.