Nieuws van Netwerk Dementie Rivierenland

Inspiratie: mensen met dementie in beeld

In het Odensehuis in Culemborg, het ontmoetingscentrum voor thuiswonende mensen met beginnende dementie en voor hun naasten, is een bijzonder fotoproject opgezet. Coördinator Renée Lankwarden heeft samen met fotografen van de Culemborgse Fotoclub Lek en Licht het leven van zes mensen met dementie, die regelmatig het Odensehuis bezoeken, in beeld gebracht. Renée: “Het is een  foto expositie waarin thuiswonende mensen met beginnende dementie laten zien hoe hun leven met toenemende beperkingen er uit ziet, in de vorm van prachtige foto’s en eventueel een geschreven toelichting. De expositie geeft de samenleving een realistisch beeld, gegeven door de mensen die er mee te maken hebben zelf, maar is ook artistiek interessant.” De fotografen kregen veel reacties uit hun omgeving: “Ik heb veel warme en ontroerende reacties gekregen van familieleden. Eén van hen vertelde mij dat de foto's hem hebben geholpen te accepteren wat er met zijn broer aan de hand is, en dat het niet beter zal worden."

 Bekijk de website van Odense Huis voor meer informatie, of het item van de opening van Culemborg TV om een goed beeld te krijgen van deze indringende portretten. 

 De expositie is gratis beschikbaar om in de regio te laten zien, liefst op openbare locaties of bij bijvoorbeeld een voorlichtingsbijeenkomst, presentatie of activiteit. De expositie bestaat uit 13 oprolbare banieren en is zeer makkelijk op te zetten. Neem voor meer informatie contact op met Renée Lankwarden, 06-50593333 of info@odensehuisculemborg.nl

Foto-expositie mensen met dementie in beeld.