Nieuws van Netwerk Dementie Rivierenland

Regiegroep en klankbordgroep Dementievriendelijk Tiel opgericht

In mei zijn een regiegroep en klankbordgroep Dementievriendelijk Tiel opgericht. Dit gebeurde nadat wethouder Carla Kreuk en Anneke Krakers, voorzitter van afdeling Rivierenland van Alzheimer, op 6 maart het convenant Dementievriendelijk Tiel ondertekenden.

De regiegroep en klankbordgroep gaan samen aan de doelen uit dit convenant werken. In deze twee groepen zitten vertegenwoordigers uit de middenstand, sport, welzijn en maatschappelijke organisaties. Ook ervaringsdeskundigen hebben zich aangemeld.

Door de coronamaatregelen zijn de leden nog niet fysiek bij elkaar gekomen. Wel hebben ze online met elkaar kennisgemaakt en vergaderd. De hoop en verwachting is dat de groepen na de zomer aan de doelen gaan werken. We houden u op de hoogte!

Achtergrondinformatie convenant Dementievriendelijk Tiel
Er gebeurt in Tiel al veel op het gebied van dementie. Maar er kan nog veel meer. Niet alleen inwoners kunnen meer leren over dementie en hoe zij hiermee om kunnen gaan. Dit geldt ook voor bijvoorbeeld de middenstand en de sportverenigingen. Daarnaast moeten taboes over de ziekte worden weggenomen.

Met het tekenen van het convenant ontstond een samenwerking van 5 jaar. Dan moet Tiel een dementievriendelijke gemeente zijn. De doelen die hiervoor zorgen, worden binnen deze 5 jaar gerealiseerd.