Nieuws van Netwerk Dementie Rivierenland
Nieuws van Netwerk Dementie Rivierenland

Anneke Belaraj aan de slag als dementieconsulente

Op 1 april startte Anneke Belaraj als dementieconsulente bij Dementie Rivierenland. Een bijzonder startmoment, ten tijde van de coronacrisis. In onze vorige nieuwsbrief stelde Anneke zich voor. Heb je dit bericht gemist? Je leest het hier. In dit bericht deelt Anneke haar eerste ervaringen als dementieconsulente bij Dementie Rivierenland:

"De inwerkperiode verliep anders dan dat ik me van te voren ooit had kunnen voorstellen! 

Alles was anders in deze coronatijd en normale inwerkactiviteiten konden niet plaatsvinden. Niet mee kunnen gaan op pad met collega's, geen huisbezoeken met cliënten en geen kennismaking op locaties die voor cliënten van belang kunnen zijn.

Telefonisch een intakegesprek voeren met een nieuwe cliënt en of partner, vergaderen via Teams of Zoom was een hele uitdaging. Thuis moest ik een goede werkplek creëren  voor mezelf waar ik rustig kon werken en ook wat langer kon zitten zonder dat ik last had van mijn gezinsleden, of zij van mij!

Het is wel gelukt! Creatief zoals de collega's zijn konden we uiteindelijk 1 x per week 'corona-proof' vergaderen met elkaar in de tuin van een collega (privacy gewaarborgd!) en was er zodoende toch persoonlijk contact. Ervaringen uitwisselen en elkaar steunen, fijn! Verder heb ik veel informatie gekregen van de collega's, zelf googlen, dossiervorming leren, procedures bekijken etc. Uiteindelijk heb ik gelukkig ook weer een start gemaakt met huisbezoeken, of wandelen met een cliënt of diens partner (uiteraard op 1,5 meter en alleen indien iedereen klachtenvrij was). Dan merk je het leed dat sommige cliënten én hun partners hebben ervaren, en nog, in deze tijd.

Kortom: een intensieve tijd waarin ik al veel geleerd heb. Dank collega's ! Heb je vragen? Klik hier voor mijn contactgegevens."