Advies en praktische hulp
Advies en praktische hulp

Coronanieuws update 30 september 2020

Voor nu blijven we op huisbezoek komen. Dit gaat natuurlijk in afstemming met u. We houden altijd 1,5 meter afstand tijdens de huisbezoeken en stellen u aan de deur een aantal vragen over mogelijke klachten. Wij vragen u zelf de afspraak af te bellen wanneer u klachten heeft. Het is mogelijk dat de dementieconsulent een mondkapje draagt bij binnenkomst van uw woning. Indien tijdens de huisbezoeken de 1,5 meter gewaardborgd is, kan het mondkapje af tenzij u wenst dat we dit ophouden. 

Zo blijven we samen gezond!

Coronanieuws update 26 mei 2020

De huisbezoeken zijn weer opgestart door de dementieconsulenten en in overleg worden afspraken ingepland. 

Wij bellen u vooraf aan het huisbezoek met een aantal vragen over mogelijke klachten en de dementieconsulent komt niet op huisbezoek wanneer zij zelf klachten heeft. Wij vragen u om zelf de afspraak af te bellen wanneer u wel klachten heeft. Zo blijven we samen gezond! 

En belt u gerust wanneer u vragen heeft aan uw dementieconsulent. Tot snel!

Coronanieuws update 13 mei 2020

Met de stapsgewijze versoepelingen van de maatregelen rondom het coronavirus zijn we op weg naar een 1,5 meter ondersteuning van mensen met dementie en hun mantelzorgers.

Op dit moment zijn we druk bezig hier een plan voor te maken zodat we weer meer op huisbezoek kunnen komen op een voor iedereen veilige manier. Dit zal stapsgewijs gebeuren. Hoe we dit precies gaan doen leest u snel op deze pagina.

Coronanieuws

Het coronavirus (Covid-19) is zeker voor ouderen of al zieke mensen een gevaar. Nu meer mensen besmet raken, is het belangrijk om extra aandacht te hebben voor hygiëne en het beperken van contacten.

Daarom nemen wij als dementieconsulenten van het Netwerk Dementie Rivierenland maatregelen. Met deze maatregelen willen we onze cliënten en medewerkers zoveel mogelijk beschermen. Maar tegelijkertijd ook een belangrijke bijdrage leveren aan het zo min mogelijk verspreiden van het virus.

Vanwege het coronavirus worden onze reguliere huisbezoeken de komende weken vervangen door telefonisch contact. We komen alleen in de meest noodzakelijke situaties op huisbezoek en houden daarbij de RIVM-richtlijnen aan. 
Meer informatie over het coronavirus vindt u op de site van het RIVM.

Helaas vervalt door het coronavirus onder andere ook de dagopvang en wordt thuiszorg soms afgeschaald. We realiseren ons dat al deze maatregelen veel impact hebben op mensen met dementie en hun mantelzorgers, maar de veiligheid van cliënten en het afvlakken van de piek van het virus staat voorop. 

Als dementieconsulenten kijken we wat we wél voor u kunnen blijven doen. 
Wij zijn telefonisch en via mail op onze reguliere werkdagen te bereiken. Daarbuiten kunt u contact opnemen met onze bereikbare dienst van maandag tot en met vrijdag tijdens kantooruren via 06-22 57 77 15.

Coronahulp in de regio 
Buren en Nederbetuwe
Culemborg
Tiel

West Betuwe

Wilt u contact houden met uw naaste dan is 'Memory Lane' een goede optie.